خونریزی مقعدی + علت و درمان + دکتر معتمدی

خونریزی مقعدی می تواند علل بسیاری از جمله بیماری های مقعد داشته باشد که علت دقیق آن ، پس از معاینه کامل توسط دکتر وحید معتمدی ، متخصص بیماری های مقعدی در تهران مشخص می گردد. منظور از خونریزی مقعد ، مشاهده هر مقدار خون در مدفوع در حین اجابت مزاج است. به طور کلی ، چنانچه خونریزی از ناحیه مقعد با درد همراه نبوده و رنگ روشنی داشته باشد ، می توان گفت بیمار مبتلا به هموروئید یا بواسیر می باشد. ولی در صورتی که خونریزی با درد همراه بوده و رنگ آن روشن باشد ، احتمالاً فرد دچار فیشر یا شقاق است. اما اگر خونریزی شدید بوده و رنگ آن تیره باشد ، این امکان وجود دارد که بیمار در نواحی بالاتر دچار مشکل باشد.

خونریزی مقعدی - دکتر معتمدی

خونریزی مقعدی هنگام دفع مدفوع

برخی از افراد به هنگام اجابت مزاج یا دفع مدفوع ، با خونریزی از ناحیه مقعد مواجه هستند که ممکن است خون از مدفوع جدا بوده یا به میزان خیلی کمی با آن مخلوط شده است. زور زدن های مداوم برای دفع مدفوع و یبوست های طولانی موجب خونریزی از ناحیه مقعد می شوند. لازم به ذکر است که دو بیماری سرطان روده بزرگ و کولیت زخمی نیز می توانند از علل خونریزی مدفوعی باشند. در اسهال های خونی ، که خون و مدفوع کاملاً با هم مخلوط می شوند ، علت آن مشکلات عفونی است. انگل ها و میکروب ها از جمله عوامل شایعی هستند که موجب اسهال خونی می شوند ، در اغلب موارد می توان با مصرف آنتی بیوتیک ، اسهال خونی را درمان نمود.

منشا خونریزی مقعد

منشا خونریزی مقعد ، می تواند از تمامی بخش های دستگاه گوارش باشد ؛ اما به طور کلی ، گفته می شود منشا خونریزی مقعد ، می تواند از روده ، بخش آخر رکتوم ، معده و روده کوچک باشد.

علت خونریزی مقعدی بدون درد

از شایع ترین پرسش بیماران در این رابطه می توانیم به این سوال اشاره کنیم :

خونریزی مقعدی بدون درد نشانه چیست ؟

در این باره ، باید ذکر شود که خونریزی مقعد بدون درد ، می تواند نشانه ای از بروز بیماری هایی هم چون بواسیر ، شقاق ، ملنا ، هماتوشزی ، سرطان مقعد ، فیستول مقعد ، پولیپ روده ، کرون ، کولیت ، اختلالات روده ، عفونت روده ، عفونت دل و از این قبیل موارد باشد. با توجه به مطلب فوق ، درمی یابیم بروز خونریزی مقعد ، می تواند بسیار خطرناک باشد ؛ بنابراین باید سریعا به پزشک مراجعه شود.

خونریزی مقعدی در دوران بارداری

وجود خونریزی در ناحیه مقعد ، از مشکلات شایعی است که در دوران بارداری یا بعد از وضع حمل در خانم ها ایجاد می شود که معمولاً علت آن همورویید و واریس سیاهرگ ها در ناحیه اطراف مقعد و مقعد می باشد. خونریزی بعد از رابطه جنسی از مقعد و خونریزی مقعدی هنگام پریود از دیگر مشکلاتی است که ممکن است خانم ها به آن ها دچار باشند.

راهکارهای پیشگیری از خونریزی ناحیه مقعد

  • نوشیدن آب و مایعات به میزان زیاد
  • قراردان فیبر به میزان کافی در رژیم غذایی
  • ورزش کردن به طور مرتب
  • نگه نداشتن مدفوع در صورت نیاز بدن به دفع مدفوع

اقدامات اورژانسی بعد از مشاهده خونریزی مقعدی

در صورتیکه با خونریزی مقعدی مواجه شدید ، پیش از مراجعه به پزشک بایستی اقدامات اورژانسی انجام دهید و جلوی آسیب شدیدتر را بگیرید. ابتدا ، به محل خونریزی فشار وارد کنید تا متوقف شود. پس از آن ، با پزشک تماس بگیرید و وضعیت خود را برای او توضیح دهید. همچنین ، اگر خونریزی قطع نشد می توانید از کمپرس سرد با استفاده از کیسه یخ استفاده کنید و به محل خونریزی فشار دهید. داروهای ضد التهاب و بی حسی می توانند تا حدودی کمک کننده باشند ، ولی حتماً در این مورد با پزشک مشورت کنید. بهترین راه در چنین شرایطی ، مراجعه به پزشک و انجام دستورات ایشان است.

 درمان خونریزی ناحیه مقعد در تهران

در صورت مشاهده خونریزی از ناحیه مقعد حتماً به متخصص بیماری های مقعدی خوب در تهران مراجعه نمایید. درمان خونریزی در ناحیه مقعد و رکتال ، با توجه به منبع و علت خونریزی متفاوت می باشد. روش های درمانی بسیاری با توجه به علت خونریزی مقعد ، وجود داشته و پزشک با توجه به شرایط بیمار ، یکی از بهترین روش های درمانی را انتخاب می کند.

برای خونریزی مقعدی به چه دکتری مراجعه کنیم ؟

در صورتی که دچار خونریزی مقعد شده و سرگیجه داشته و ناخوش احوال بودید ، سریعا آمبولانس خبر کنید ؛ چرا که این موارد می تواند نشانه از دست رفتن خون بسیار باشد. اما در صورتی که خونریزی ملایم است ، وقت دکتر بگیرید. به کسانی که دچار این عارضه شده و به دنبال یک پزشک ماهر هستند ، توصیه می شود به فلوشیپ فوق تخصصی کلورکتال ، بیماری های نشیمنگاه ، بیماری های روده مراجعه شود. دکتر وحید معتمدی ، متخصص بیماری های روده و بیماری های مقعد خوب در تهران پس از معاینه کامل بیمار، علت بیماری را مشخص کرده و بهترین روش درمانی را متناسب با وضعیت فرد برای او در نظر می گیرد.

علت خونریزی از مقعد

زمانی که به دلیل مشاهده خونریزی از ناحیه مقعد به پزشک مراجعه می کنید ، لازم است برای تشخیص علت این عارضه پرسش هایی توسط پزشک مطرح شود که از مهم ترین این پرسش ها به موارد زیر می توان اشاره نمود :

  1. آیا به جز خونریزی احساس درد هم دارید ؟
  2. در صورت وجود درد ، این درد در کدام ناحیه و چه زمان احساس می شود ؟
  3. آیا در ناحیه تحتانی احساس خارش و یا سوزش دارید ؟
  4. در طی مدت خونریزی مقعدی کاهش وزن داشته اید ؟
  5. در طی این دوران به یبوست و یا اسهال دچار بوده اید ؟
  6. در خانواده سابقه بیماری های گوارشی و یا بیماری های مقعدی وجود دارد ؟

بر اساس پاسخ هایی که به این دست از پرسش ها داده می شود ، معاینات لازم انجام شده و آزمایشاتی برای تشخیص دقیق عارضه تجویز می شود.

علائم خونریزی مقعدی

با شنیدن نام این عارضه شاید به این موضوع فکر کنید که تنها علامت آن ، دیدن خون می باشد. این موضوع درست است ، اما همه افراد شاید به مدفوع خود توجه نکنند یا به نحوی متوجه وجود خون در آن نشوند. از جمله علائمی که خونریزی مقعدی با آن رخ نمایی می کند می تواند به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود درد یا فشار در ناحیه مقعد
  • وجود خون در مقعد ، لباس زیر یا دستمال دستشویی به هنگام خشک کردن
  • مدفوع قهوه ای ، قرمز و سیاه
  • مدفوع قیرمانند
  • احساس سبکی در سر یا سرگیجه
  • غش

در برخی موارد مشاهده شده است که افراد پس از مشاهده خون در مدفوع شوکه شدند و شاهد حالاتی مانند افت فشار خون ، افزایش ضربان قلب ، عدم توانایی در دفع ادرار و غیره بوده اند.

شایع ترین علل خونریزی مقعدی

بواسیر : هموروئید و یا بواسیر به ورمی که در ناحیه رگ های مقعد و رکتوم تحتانی بروز پیدا می کند ، گفته می شود. در مجرای داخلی مقعد و رکتوم تحتانی ، شبکه ای از رگ های خونی وجود دارد که در برخی شرایط این رگ ها پهن تر شده و خونریزی در آن ها شدت بیشتری پیدا می کند که در نهایت این رگ ها با خون خوردگی و ورم کردن با بافت های روی خود ، یک یا چندین ورم ایجاد می کنند که به آن ها بواسیر گفته می شود. این عارضه ، بسیار شایع بوده و افراد زیادی در طول زندگی به بواسیر دچار می شوند. در صورتی که بواسیر کوچک باشد ، درد نداشته و تنها نشانه آن خونریزی مقعدی بعد از دفع می باشد. این در حالی است که در بواسیرهای بزرگتر شاهد درد ، خارش و سوزش ناحیه مقعدی و ترشح مخاط هستیم.

شقاق : به شکاف کوچکی که در پوست مقعد ایجاد می شود ، شقاق یا فیشر گفته می شود. هر چند که این شکاف کوچک بوده و طولی در حدود 1 سانتی متر دارد ، اما در بیشتر موارد بسیار حساس و دردناک می باشد. شقاق نیز معمولا با خونریزی مقعدی همراه بوده و بعد از دفع مدفوع مشاهده می شود. این خون کاملا شفاف بوده و خیلی زود قطع می شود.

بیماری کرون : به بیماری التهاب روده ، کرون گفته می شود. علائم این بیماری متغیر بوده و با توجه به شدت و محل التهاب ، با علائم مختلفی همراه است. دردهای شکمی ، اسهال خونی از جمله نشانه های عمومی این بیماری می باشد.

از جمله سایر بیماری هایی که با خونریزی از مقعد همراه هستند به موارد زیر می توان اشاره نمود :

  1. اختلالات روده
  2. عفونت دل و روده
  3. پولیپ
  4. کولیت
  5. زخم معده و اثنی عشر
  6. آنژيوديسپالزی
  7. سرطان

آیا خونریزی مقعدی خطرناک است؟

گوش دادن به زبان بدن و دیدن نشانه های غیر طبیعی ، یکی از راه هایی است که باعث می شود در اسرع وقت بتوانیم به سلامتی جسمانی مان رسیدگی کنیم. در پاسخ به این سوال که آیا خونریزی مقعدی خطرناک است یا خیر ، باید گفت این موضوع در هر فرد متفاوت است و با مراجعه به پزشک می توان از وخامت آن باخبر شد. در برخی کیس ها ، خونریزی از مقعد ، می تواند نشانه ای از وجود بیماری باشد که به سادگی درمان می شود. برای مثال بیماری هموروئید ، منجر به دفع خون از ناحیه مقعد می شود ، که در ادامه با تشخیص به موقع ، به راحتی قابل درمان می باشد. با این وجود ، همیشه موضوع به همین جا ختم نمی شود ، شرایط بحرانی تری نیز وجود دارد که باعث خونریزی مقعدی می شود ، از جمله این شرایط می توان به سرطان کلورکتال اشاره کرد. در هر دو صورت فرقی ندارد ، شما به محض دیدن عارضه ، می بایست به آن توجه و با پزشک تماس برقرار کنید.

تبعات عدم رسیدگی به موقع به خونریزی مقعدی چیست؟

عدم رسیدگی به موقع به خونریزی مقعدی می‌تواند جدی باشد و در برخی موارد ، به مشکلات جدی منجر شود. اگر متوجه خونریزی از مقعد خود شدید ، حتماً به متخصص مراجعه کنید. از جمله تبعاتی که عدم رسیدگی به موقع به مقعد می تواند در پی داشته باشد ، شامل فقر آهن ، عفونت ، تشکیل لخته خون ، مشکلات روحی مثل استرس ، اضطراب ، افسردگی ، مشکلات گوارشی از جمله دل درد ، یبوست ، اسهال ، مشکلات قلبی مانند درد در ناحیه قلب ، فشار خون بالا ، ضربان نامنظم ، مشکلات تنفسی ، سرفه ، مشکلات کلیوی از جمله تورم کلیه ، درد کلیه و کم ادراری و مشکلات عروقی مثل خونریزی پوستی ، ورم و تغییر رنگ پوست می شود.

 

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات