درمان بیماری های نشیمنگاهی
بیماری هایی که در نشیمنگاه یا مقعد بروز می کنند دلایل مختلفی دارند ولی یکی از بارزتری دلایل بیماری های نشیمنگاه ، عدم مصرف فیبر و عدم تحرک است. در حال حاضر با توجه به پیشرفت علم پزشکی ، درمان بیماری های نشیمنگاهی امکان پذیر بوده و می توان از پیشرفت این عارضه ها جلوگیری کرد ؛ بنابراین با مراجعه به موقع به پزشک ، از بروز عوارض جبران ناپذیر جلوگیری کنید. دکتر وحید معتمدی ، بهترین متخصص بیماری های مقعدی در تهران یکی از بهترین پزشکان در این زمینه بوده که برای درمان مشکلات و بیماری ها ناحیه نشیمنگاهی می توانید به ایشان مراجعه نمایید.
بیمارانی که مبتلا به بیماری های نشیمنگاهی می باشند ، باید توجه کنند که ابتلا به این نوع از بیماری ها شرم آور نیست و تعویق در درمان بیماری های نشیمنگاهی در تهران ، می توانند سبب بروز مشکلات فراوانی در آن ها شود ؛ علاوه بر آن عدم مراجعه به موقع به پزشک ، می توانند سبب طولانی تر شدن دوره درمان شود ؛ بنابراین خجالت را کنار گذاشته و سریعا جهت درمان به متخصص بیماری های مقعدی ، مراجعه نمایید. بیماری های گوارشی به خصوص یبوست یکی از مهم ترین دلایل بروز بیماری های مرتبط با نشیمنگاه هستند. بیماری هایی چون بواسیر یا هموروئید ، شقاق ، کیست مویی ، فیستول و غیره از رایج ترین بیماری های مرتبط با نشیمنگاه هستند. به دلیل خجالت و شرم ، خیلی از افراد به جراح متخصص مراجعه نمی کنند و از درمان های خانگی استفاده می کنند ، حتی مشاهده شده است که افراد مصرف خودسرانه دارو دارند . بیماری های نشیمنگاه علائم مشابهی دارند به همین دلیل تشخیص آن ها توسط خود فرد کار دشواری است و توصیه می شود برای تشخیص دقیق به پزشک متخصص مراجعه کنید.
علت بروز بیماری های نشیمنگاهی
از شایع ترین دلایل بروز این بیماری ها ، می توانیم به مواردی که در ذیل ذکر شده است ، اشاره کنیم :
- یبوست
- خشکی مدفوع
- نشستن و ایستادن طولانی مدت
- عدم مصرف میوه جات و سبزیجات
- مصرف فست فود
- عدم تحرک کافی
پیشگیری از بروز بیماری های نشیمنگاهی
رعایت برخی از نکات بسیار کوچک در سبک زندگی ، می تواند از بروز بسیاری از بیماری های نشیمنگاهی جلوگیری کند ؛ در ذیل به برخی از این نکات اشاره شده است :
- رژیم غذایی سالم
- نوشیدن آب به وفور
- قرار دادن سبزیجات ، میوه جات ، فیبر و غیره در مواد غذایی
- انجام ورزش
شایع ترین بیماری های نشمنگاهی
از شایع ترین بیماری های نشیمنگاهی ، می توانیم به بیماری فیشر یا شقاق اشاره کنیم ؛ این بیماری در بین انواع بیماری های نشیمنگاهی ، رایج تر از بقیه می باشد.
نکاتی درباره درمان بیماری های نشیمنگاهی
- راه های متفاوتی برای درمان بیماری های نشیمنگاه وجود دارد مانند لیزر ، دارو ، درمان غذایی و جراحی .
- تشخیص دقیق بیماری از طریق دستگاه های خاص یا انجام آزمایش های متفاوت می باشد به همین دلیل توصیه می شود خودسرانه به درمان مشغول نشوید و در ابتدا به یک پزشک متخصص مراجعه کنید .
- پزشک متخصص پس از تشخیص بیماری و با توجه به مرحله پیشرفت بیماری ، بهترین روش درمان را پیشنهاد می دهد .
- نسبت به درمان بیماری های نشیمنگاهی بی اعتنا نباشید زیرا درد بسیاری به همراه دارند و در صورتی که درمان نشوند و پیشرفت کنند منجربه آسیب رسانی جدی به سلامتی بیمار می شوند .
- به افراد توصیه می شود در صورت مشاهده علائم بیماری های نشیمنگاهی ان را جدی گرفته و سریعا به متخصص بیماری های مقعدی مراجعه کند تا پس از معاینه بهترین روش درمانی برای او انتخاب و تحت درمان قرار گیرد.
- در صورتی که بیمار به موقع برای درمان مراجعه نکند ممکن است به جراحی نیاز پیدا کند.
- مهم ترین توصیه پزشک به افرادی که به این بیماری مبتلا هستند ، این است که به بروز هر گونه تغییر هم چون تغییر در علائم گوارشی ، درد و خونریزی در ناحیه مقعد و غیره توجه کرده و در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک ، سریعا به پزشک مراجعه نمایند.
- توصیه می شود ، در صورت ابتلا به بیماری های نشیمنگاهی ، از روش های درمانی خانگی استفاده نکرده و به پزشک متخصص بیماری های مقعدی مراجعه کنید.
انتخاب بهترین متخصص درمان بیماری های نشیمنگاهی
برای انتخاب یک متخصص بیماری های نشیمنگاهی مانند هموروئید، شقاق، رکتول و غیره می توانید در گوگل جستجو کنید یا از دوستان و آشنایان خود پرس و جو نمایید. پس از تهیه لیستی از بهترین متخصصین درمان بیماری های نشیمنگاهی در تهران ، درباره میزان تخصص و رضایت بیماران آن ها تحقیق کنید و پس از آن برای درمان مشکل خود نزد بهترین آن ها بروید.
بهترین دکتر بیماریهای مقعدی
دکتر وحید معتمدی یکی از بهترین جراحان و متخصصان در زمینه درمان بیماری های نشیمنگاهی یا بیماری های مقعدی هستند. دکتر معتمدی اصراری به انجام جراحی ندارند بلکه ترجیح می دهند بیماری از طریق روش هایی چون لیزر یا دارو درمان شود. البته گاهی اوقات بیماری بسیار جدی و وخیم است و تنها راه درمان آن انجام جراحی مرتبط با بیماری است. در چنین مواقعی قطعاً انجام جراحی ، بهترین و تنها ترین راه درمان است . دکتر معتمدی در مراحل اولیه بیماری از لیزر و درمان های دارویی یا غذایی برای رفع مشکل مقعد استفاده می کند و در صورت پیشرفت بیماری و پاسخ گو نبودن روش هایی چون لیزر ، دارو و درمان غذایی از جراحی برای رفع مشکل استفاده می کنند. برای ارتباط با دکتر معتمدی می توانید به صفحه رسمی اینستاگرام و سایت ایشان مراجعه نمایید .
انواع بیماری های نشیمنگاهی
-
هموروئید
بیماری هموروئید یکی از شایع ترین نوع بیماری های مقعد می باشد که با خارش ، درد و خونریزی همراه می باشد، بهتر است بدانید که این نوع بیماری درجات مختلفی دارد و در صورتی که فرد به موقع برای درمان بیماری های نشیمنگاهی در تهران به پزشک مراجعه کند می تواند با استفاده از دارو آن را بهبود بخشد. بیماری بواسیر ، در اثر متورم شدن رگ های ناحیه تحتانی روده و مقعد بروز می یابد. دلایل بسیاری منجر به بروز این بیماری می شود ؛ اما از مهم ترین دلایل آن می توانیم به فشار رگ های نواحی ذکر شده در دوران بارداری در حین خروج مدفوع اشاره کنیم ؛ در ذیل به برخی دیگر از دلایل بروز بیماری بواسیر اشاره شده است :
- نشستن طولانی مدت
- اسهال
- اضافه وزن
- رابطه از مقعد
- رژیم غذایی بدون فیبر
علائم بروز بیماری بواسیر
از علائم بیماری بواسیر ، می توانیم به مواردی هم چون احساس درد ، خارش ، سوزش در ناحیه مقعد ، بروز برآمدگی دردناک در مقعد و غیره اشاره کنیم.
انواع بواسیر
بیماری بواسیر ، را می توان به انواع مختلفی هم چون بواسیر داخلی ، خارجی و ترومبوزه تقسیم کرد.
- بواسیر داخلی : بواسیر داخلی ، در ناحیه درونی مقعد بروز می یابد و معمولا بیمارانی که به این نوع از بواسیر مبتلا هستند ، درد ندارند ؛ از علائم این بیماری می توانیم به دفع مدفوع همراه با خونریزی اشاره کنیم .
- بواسیر خارجی : در این نوع از بواسیر ، شاهد متورم شدن رگ ها در کنار مقعد هستیم ؛ این مسئله منجر به خونریزی ، درد و خارش می شود.
- بواسیر ترومبوزه : این نوع از بیماری بواسیر ، در ناحیه کناری مقعد خود را به شکل یک لوبیا نشان می دهد و در افرادی که به مدت طولانی در یک ناحیه می نشینند ، بسیار دردناک خواهد بود.
-
شقاق
به پارگی یا زخم ایجاد شده در اطراف پوست مقعد که در مواقع اجابت مزاج باعث درد و سوزش شود فیشر یا شقاق گفته می شود. برای درمان بیماری های نشیمنگاهی و جلوگیری از بروز این بیماری به مقدار زیادی در روز آب بنوشید تا مدفوع نرم شود و از ایجاد یبوست جلوگیری کند. در صورتی که اسهال شدید سریعا اقدام به درمان کنید. از ایجاد فشار هنگام اجابت مزاج پرهیز کنید. امکان بروز بیماری شقاق ، در همه سنین وجود دارد ؛ بنابراین تمامی افراد اعم از کودکان و بزرگسالان در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. بروز بیماری شقاق ، می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد ؛ در ذیل به برخی از دلایل آن اشاره شده است :
- یبوست
- زایمان های متعدد
- اسهال
- استفاده بیش از حد از ملین ها
لازم به ذکر است که بسیاری از افراد ، بیماری شقاق را با بیماری بواسیر اشتباه گرفته و اقداماتی خانگی جهت درمان آن انجام می دهند و این موضوع منجر به بروز عواقب خطرناکی در آن ها می شود ؛ بنابراین بیماران باید از انجام هر گونه اقدام خودسرانه اجتناب کرده و در صورت بروز هر گونه علائم مشکوک ، به پزشک مراجعه نمایند. نکته بسیار مهم در رابطه با بیماری فیشر ، در این باره می باشد که در صورت عدم درمان به موقع ، این بیماری به آبسه مقعدی و در نهایت به فیستول منجر می شود.
-
فیستول
فیستول در اثر اتصال غیر نرمال میان دو ارگان یا بافت و سطح بدن ایجاد می شود در فیستول مقعدی این اتصال بین دیواره مخاطی درون کانال مقعد و پوست نزدیک مقعد است. قابل ذکر است فیستول دارای انواع مختلفی می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله مرتبط با آن مراجعه کنید. همچنین درباره هر یک از بیماری های مقعد و روش درمان بیماری های نشیمنگاهی آن ها به صورت جامع مقالاتی تهیه شده و در وب سایت موجود است که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به آن مراجعه کنید.