کولیت

کولیت چیست ؟ در اصل بیماری مرتبط با روده بزرگ است که باعث التهاب و زخم شدن روده می شود که این امر دردها و ناراحتی هایی را برای فرد به وجود می آورد. این بیماری زمانی اتفاق می افتد که داخل روده زخم هایی ایجاد می شود. برای آشنایی بیشتر با این بیماری این مقاله از دکتر وحید معتمدی ، بهترین متخصص بیماری های مقعدی در تهران را از دست ندهید.

کولیت - دکتر معتمدی

از نشانه های بیماری کولیت روده می توان به موارد زیر اشاره کرد :
  • نفخ شکم
  • یبوست
  • درد شدید شکم و دل پیچه شدید
  • اسهال یا اسهال خونی
  • خونریزی
  • کاهش وزن و بی اشتهایی
  • تب و غیره.

اسهال خونی یا بدون خون از اصلی ترین علائم بیماری کولیت است. این بیماری انواع مختلفی دارد که با توجه به وسعت و شدت زخم ، علائم در هر فرد متفاوت می باشد. علائم گفته شده از بارزترین علائم این بیماری هستند که در صورت مشاهده باید به بهترین جراح متخصص بیماری های روده در تهران ، مراجعه شود. این بیماری هرچه سریع تر درمان شود بهتر است.

 

دلیل بیماری کولیت چیست ؟

دلیل مشخصی برای این نوع از بیماری روده وجود ندارد ولی عواملی چون کم آبی بدن ، استرس ، عوامل ژنتیکی ، عوامل محیطی و مصرف دخانیات می توانند از عوامل موثر بیماری کولیت باشند. بنابراین مجموعه ای از عوامل ژنتیکی ، میکروبی ، ایمنی و عوامل مرتبط با سبک زندگی مانند رژیم غذایی و استرس باعث تشدید این بیماری می شوند.

مواد غذایی تشدید کننده کولیت

  • غذاهای پرنمک و پرادویه
  • شکر و نان سفید
  • نسکافه، چای پررنگ و قهوه
  • محصولات تهیه از آرد سفید گندم
  • غذاهایی که در ظرف های آلومینیومی طبخ می شوند.

نحوه انتخاب یک متخصص بیماری های روده خوب

همانطور که می دانید برای درمان این بیماری می بایست به یک متخصص بیماری های روده خوب در تهران ، که ماهر و با تجربه باشد مراجعه کنید. برای انتخاب بهترین متخصص بیماری های روده ابتدا می بایست از ویژگی های او مطلع باشید که این ویژگی ها عبارتند از:

  • سلامتی فرد برای او ارجح تر از مسائل مالی می باشد.
  • سوابق او در زمینه مداوای بیماری کولیت موفقیت آمیز است.
  • تحصیلات لازم را در این زمینه دارد.
  • بررسی ها و معاینات لازم را با دقت بسیار بر روی فرد انجام می دهد.

با در نظر گرفتن این ویژگی ها و با جستجو در گوگل و پرس و جو از دوستان خود لیستی از متخصصین بیماری های روده تهیه نمایید. با حضور در مطب آن ها ، با بیماران قبلی شان صحبت کرده و میزان رضایت آن ها از بهترین متخصص کلورکتال در تهران بسنجید.

درمان بیماری کولیت در تهران

بیماری کولیت روده نیاز به تکمیل دوره درمان برای بهبود کامل دارد و بلافاصله بعد از کاهش یا قطع علائم بیماری نباید درمان را رها کرد. این بیماری جزو بیماری هایی نیست که به طور مداوم علائم گفته شده در فرد مشاهده شود. بنابراین امکان دارد بین دوره های بروز علائم ، مدت زمان زیادی فاصله وجود داشته باشد به همین دلیل بیمار باید تحت نظر دکتر وحید معتمدی ، بهترین دکتر بیماری های مقعدی در تهران ، قرار بگیرد و دوره درمان را قطع نکند. بسیار نادر است که این نوع از بیماری مرتبط با روده در دراز مدت علائم بسیار بدخیمی نشان دهد ولی اگر این بیماری پیشرفت بسیاری داشته باشد دیگر درمان با دارو پاسخگو نیست و نیاز است که فرد مورد جراحی قرار گیرد.

عوارض بیماری کولیت چیست ؟

  1. بیماری کبد
  2. کم آبی شدید
  3. پوکی استخوان
  4. خونریزی شدید
  5. سنگ کلیه
  6. تورم کولون
  7. التهاب پوست ، مفاصل یا چشم ها
  8. خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ
  9. سوراخ در روده بزرگ
  10. ایجاد زخم در دهان
  11. خطر لخته شدن خون در رگ ها و شریان ها

هزینه درمان بیماری کولیت

هزینه جراحی های درمانی را نمی توان پیش از معاینه اعلام کرد زیرا جراحی های درمانی با توجه به پیشرفت بیماری انجام می شوند. بیماری مانند کولیت روده بزرگ ، باید اول به طور دقیق تشخیص داده شود. اگر با علائمی چون خونریزی مختصرهمراه باشد با دارو درمان می شود ولی اگر بیماری پیشرفت زیادی داشته باشد نیاز است که بیمار مورد جراحی قرار گیرد. هزینه جراحی نیز با توجه به میزان پیشرفت بیماری تعیین می شود. دکتر وحید معتمدی متخصص بیماری های روده وفوق تخصص کلورکتال در تهران بعد از معاینه بیمار ، هزینه را برای درمان وی مشخص خواهد نمود.

کولیت و بیماری کرون چه رابطه ای باهم دارند ؟

کولیت و بیماری کرون علائم مشترک زیادی دارند ، به همین علت ممکن است در برخی مواقع علائم این دو بیماری اشتباه گرفته شود. باید توجه داشته باشید که روش های درمانی ، دارویی و جراحی این دو بیماری با یکدیگر متفاوت می باشد به همین سبب متخصص بیماری های روده در ابتدا با تجویز آزمایش هایی به تشخیص دقیق این بیماری می پردازد و به صورت قطعی این دو بیماری را از یکدیگر تفکیک می کند. در برخی موارد نادر ممکن است آزمایش ها اولیه برای تشخیص قطعی کافی نباشد. اغلب بیمارانی که به کولیت مبتلا هستند به احساس درد در قسمت پایین سمت چپ شکم خود دچار هستند ، در حالیکه بیمارانی که به کرون مبتلا هستند ، در قسمت پایین سمت راست شکم احساس درد دارند. همچنین در بیماری کولیت زخمی ، در بیشتر بیماران شاهد خونریزی از رکتوم به دلیل درگیری بافت مخاطی روده هستیم این در حالی است که بیمارانی که به کرون دچار هستند و زخم های عمیقی در روده دارند ، کمتر به خونریزی دچار می شوند.

درمان خانگی کولیت روده

در واقع به دلیل عدم آگاهی از بیماری کولیت ، هنوز درمان این بیماری به صورت کامل امکان پذیر نیست و پزشکان با کاهش علائم این بیماری تلاش دارند تا کیفیت زندگی افراد مبتلا به این عارضه را افزایش دهند. همچنین با کاهش آسیب ها می توان از تبدیل شدن این بیماری به سرطان پیشگیری نمود. با این وجود داشتن سبک زندگی سالم در افزایش رضایت فرد از وضعیت جسمانی بسیار موثر می باشد. در ادامه به چند روش خانگی برای درمان کولیت اشاره شده است :

  • زنجبیل : چای زنجبیل به همراه کمی عسل و آب لیمو در کاهش علائم این بیماری نقش زیادی دارد.
  • بابونه : مصرف چای بابونه تا 3 بار در روز می تواند برای درمان این بیماری موثر واقع شود.

کولیت-دکتر وحید معتمدی

انواع کولیت اولسراتیو

معمولا این عارضه با توجه به ناحیه که بروز پیدا می کند ، دسته بندی می شود. در ادامه به انواع کولیت پرداخته شده است :

پروکتیت اولسراتیو : این عارضه به التهاب به ناحیه رکتوم به صوت محدود اشاره دارد و بیماران شاهد خونریزی متناوب رکتوم خواهند بود. این نوع کولیت با شدت خفیف تری اتفاق می افتد.

پروکتوسیمگومیتیت : شامل التهاب کولون سیگموئید و التهاب رکتوم بوده و با نشانه هایی مثل گرفتگی شکمی ، اسهال خونی ، دردهای شکمی و عدم توانایی حرکت روده ها همراه است.

کولیت چپ : التهابات ناحیه رکتوم ، قسمت نزولی روده بزرگ و سیگموئید را شامل می شود. این عارضه با علائمی مثل درد شکمی در ناحیه سمت چپ ، گرفتگی شکمی ، اسهال خونی و همچنین کاهش وزن شدید به صورت ناخواسته همراه است.

کولیت برق آسا و یا بدخیم : از انواع نادر و شدید پانکولیت می باشد که روی ناحیه روده بزرگ تاثیر می گذارد و با نشانه هایی مثل اسهال فراوان ، درد شدید ، خونریزی ، ناتوانی در غذا خوردن و تب همراه است.

پانکولیت یا کولیت سرتاسری : با التهاب و تورم در ناحیه کل روده بزرگ شامل مقعد ، سمت چپ روده بزرگ ، کولون راست و کولون عرضی همراه است. این عارضه اغلب موجب اسهال خونی می شود که گاه بسیار شدید است. از دیگر نشانه های آن می توان به کاهش وزن قابل توجه ، گرفتگی و درد شکمی و همچنین احساس خستگی مداوم اشاره نمود.

تشخیص کولیت زخمی

از جمله آزمایش های تشخیصی این عارضه می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. سی تی اسکن لگنی یا شکمی
  2. آزمایش خون
  3. عکس اشعه ایکس از روده بزرگ
  4. آزمایش کشت مدفوع
  5. کولونوسکوپی به منظور مشاهده کل روده بزرگ به کمک آندوسکوپ
  6. سیگموئیدوسکوپی به منظور بررسی راست روده به کمک آندوسکوپ مجهز به دوربین
  7. آزمایش باریم انما
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات