درمان فیستول

برای درمان فیستول ، هم روش جراحی وجود دارد ، هم روش غیر جراحی و روش مناسب با توجه به میزان پیشروی بیماری تشخیص داده می شود ؛ فیستول ، یکی از بیماری های مقعد یا نشیمنگاه است و در اصل فیستول مقعدی ، دهانه ای در اطراف مقعد است که از آن چرک خارج می شود ؛ آبسه مقعدی یکی از شایع ترین دلایل فیستول است ، ولی مشاهده شده فردی که سابقه آبسه نیز ندارد ، دچار فیستول شده باشد. پس از درمان آبسه اگر دهانه ای که برای خروج چرک آبسه به طور خود به خود ایجاد شده است ، باز بماند ؛ منجر به بروز فیستول می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مطالعه مقاله پیش رو از دکتر وحید معتمدی ، بهترین متخصص کلورکتال در تهران توصیه می شود.

 

درمان فیستول - دکتر معتمدی

 

این دهانه ، مجرای باریکی است که به روده بزرگ و مقعد راه دارد و این دو را به هم متصل می کند ، به این مجرای باریک فیستول گفته می شود ؛ به ندرت پیش می آید بیماری فیستول ، بدون درمان و خود به خود بهبود یابد ؛ به همین علت بیماران حتما باید جهت درمان به دکتر معتمدی ، بهترین جراح و متخصص بیماری های روده بزرگ در تهران مراجعه کنند.

فیستول چیست ؟

منظور از فیستول مقعدی ، یک کانال دو طرفه غیر طبیعی میان ناحیه روده و پوست اطراف ناحیه مقعد و باسن می باشد ؛ که می ‌تواند در مسیر یا درون دیواره‌ روده ایجاد شود ؛ این کانال ، سبب بروز اختلال در عملکرد دستگاه گوارش می شود.

بارزترین علائم فیستول

  • ترشح مداوم یا متناوب
  • لمس یک برجستگی سفت و دردناک در اطراف مقعد
  • درد هنگام دفع مدفوع یا پس از آن

فیستول مقعدی ، باعث می شود تا محتویات میکروبی ای که داخل روده بزرگ قرار دارند به زیر پوست راه پیدا کنند و هر چند وقت یک بار باعث بروز عفونت ، ترشح یا آبسه شوند ، برای درک بهتر فیستول می توان یک جوش چرکی دردناک را مثال زد که پس از تخلیه چرک درد آن فروکش می کند ؛ فیستول نیز همینطور است ، پس از تخلیه ترشحات و عفونت درد آن فروکش می کند.

علت بروز بیماری فیستول

بروز بیماری فیستول ، دلایل متفاوتی دارد که در ذیل به آن ها اشاره می کنیم :

  • یبوست
  • اسهال
  • التهاب روده
  • و غیره.

بیماری فیستول چگونه تشخیص داده می شود ؟

اگر پزشک به وجود فیستول مقعدی در شما مظنون باشد ، درباره تاریخچه پزشکی شما سوالاتی پرسیده و یک آزمایش فیزیکی را بر روی شما انجام می دهد ؛ برخی فیستول ها به راحتی قابل کشف و شناسایی می باشند ؛ ولی برخی دیگر از آن ها به سادگی شناسایی نمی شوند. گاهی اوقات ، برخی از آن ها به صورت خودبخود ، بسته می شوند و سپس باز می شوند ؛ پزشک ، به دنبال علائم خروج و بیرون آمدن مایع یا خونریزی در ناحیه مورد نظر می گردد ؛ گاهی ، پزشک شما برای انجام آزمایش فیزیکی ، انگشت را به داخل مقعد شما فرو می برد. گاهی اوقات انجام آزمایشات بیشتر یا انجام تست های تصویربرداری از قبیل اشعه های ایکس یا سی تی اسکن و حتی کولونوسکوپی ، الزامی می باشد ؛ برای انجام این تست ، پزشک یک لوله دوربین دار را از یک طرف ، وارد مقعد شما می کند ؛ در طول انجام این روند ، شما در حالت خواب و بیهوشی هستید.

 

درمان فیستول - دکتر وحید معتمدی

پیشگیری از بروز بیماری فیستول

روش مشخصی جهت جلوگیری از بروز بیماری فیستول وجود ندارد ، اما رعایت برخی از نکات می تواند در این مورد تاثیر گذار باشد ؛ برخی از این نکات عبارت است از :

  1. رعایت بهداشت
  2. سبک روش زندگی صحیح
  3. رژیم غذایی سالم
  4. عدم انجام رابطه مقعدی
  5. و غیره.

انواع فیستول مقعدی

این بیماری را طبق ناحیه ایجاد شده ، می توان به انواع مختلفی تقسیم کرد ؛ لازم به ذکر است انواع فیستول مقعدی روش های درمانی متفاوتی دارند که لازم است برای درمان فیستول در تهران ، ابتدا نوع آن تشخیص داده شود. این عارضه دارای انواع متفاوتی است که عبارتند از :

  • فیستول اکسترا اسفنکتریک
  • فیستول سوپر اسفنکتریک
  • فیستول ترانس اسفنکتریک
  • فیستول زیر مخاطی
  • فیستول اینتر اسفنکتریک

در طول ابتلا به فیستول مقعدی از خوردن چه غذاهایی باید اجتناب کنیم ؟

  • غذاهای تند ؛ از خوردن غذاهای تند و نیز آیتم های خوراکی داغ که باعث افزایش درد و خونریزی در طول خروج مدفوع می شود ، خودداری کنید.
  • کافئین ؛ از مصرف کافئین در زمان ابتلا به فیستول خودداری کنید ؛ چون این ماده منجر به دهیدراسیون می شود.
  • الکل ؛ الکل ماده ای است که باعث دهیدراسیون و سفت شدن مدفوع می شود.

درمان فیستول مقعدی

برای درمان فیستول در ابتدا بیمار باید معاینه شود ؛ زیرا روش های جراحی دارویی و هم روش های گیاهی برای درمان وجود دارد ؛ فیستول مقعد بیماری است که دارای عمق است و با توجه به عمق آن روش درمان مشخص می شود. در روش جراحی با توجه به صلاح دید بیمار و میزان پیشرفت بیماری یکی از روش های بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده می شود.

آیا جراحی فیستول مقعدی ، یک روند جراحی موفق است ؟

هر چند هدف اصلی مداخلات جراحی ، بهبود دادن فیستول است ، ولی میزان گسترش روند نیز به همان اندازه اهمیت دارد ؛ این جراحی یکی از شایع ترین جراحی هایی است که برای درمان فیستول مقعدی استفاده می شود و طبق گزارشات ، نرخ موفقیت آن در دامنه ای از 87 تا 94 درصد قرار دارد.

چه اقداماتی بعد از جراحی فیستول مقعد باید انجام گیرد ؟

شما می توانید از داروهای بدون نسخه مثل ایبوپروفن در صورت تجربه درد برای تسکین دادن آن استفاده کنید. یبوست بعد از جراحی طبیعی می باشد ؛ دکتر معتمدی ، بهترین دکتر بیماری های مقعدی در تهران ، اغلب توصیه می کند که از یک ملین یا ضد یبوست برای نرم کردن مدفوع و کمک به کاهش درد استفاده کنید.

 

درمان فیستول با لیزر در تهران

روش لیزر ، برای درمان بیماری فیستول یکی از ایمن ، موثر و سریع ترین روش های درمانی جهت رفع بیماری فیستول مقعدی می باشد ؛ در روش لیزر ، اشعه مادون قرمز به ناحیه ای که فیستول ایجاد شده ، فرستاده می شود و ناحیه مورد نظر را ضد عفونی می کند و بدین ترتیب ، از گسترش بیماری جلوگیری می شود ؛ در بسیاری از مواقع پوست اطراف ناحیه مقعد جهت تخلیه عفونت برش داده می شود. درمان بیماری فیستول با روش لیزر ، یکی از بهترین روش های درمانی بیماری فیستول است ؛ چرا که عوارض نداشته ، نیاز به بیهوشی ندارد و تحت بی حسی موضعی انجام می شود ، نیاز به بستری در بیمارستان ندارد ، بیماران در این روش دچار خونریزی نمی شوند ، دوران نقاهت آن کوتاه تر از سایر روش ها می باشد ، امکان بازگشت بیماری وجود ندارد ، میزان درد ناشی از این روش بسیار خفیف است و غیره.

پس از درمان فیستول

  • بعد از انجام درمان فیستول بیماران با صلاحدید بهترین متخصص بیماری های مقعدی در تهران ، درهمان روز مرخص شده و نیاز به بستری شدن ندارند.
  • البته باید بگوییم که در صورتی که فیستول مقعد بدخیم باشد ؛ به منظور مراقبت های بیشتر بیمار باید در بیمارستان بستری شود.
  • داروهای تجویز شده توسط دکتر معتمدی ، بهترین فلوشیپ فوق تخصصی کلورکتال در تهران ، را طبق دستور مصرف ، سر وقت و به طور کامل مصرف کنید.
  • در صورت بروز درد فقط از مسکن های تجویز شده توسط پزشک متخصص استفاده نمایید.
  • پانسمان را به طور مرتب تعویض نمایید ؛ زیرا چنانچه پانسمان تعویض نگردد ، احتمال بروز عفونت وجود خواهد داشت.
  • بعد از درمان فيستول ، ممکن است افراد مبتلا به یبوست شوند ، برای جلوگیری از ایجاد این مشکل غذاهای حاوی ملین و فیبر را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
  • به منظور ایجاد تسریع در روند بهبودی زخم های ناشی از درمان این بیماری ، روزی 3 مرتبه و هر بار به مدت 15 دقیقه حمام نشسته داشته یا در تشت آب گرم بنشینید.

هزینه درمان فیستول با لیزر

جهت اطلاع از هزینه فیستول با لیزر ، باید به بهترین متخصص بیماری های مقعدی در تهران مراجعه شود و پس از انجام معاینه هزینه آن مشخص می گردد ؛ لازم به ذکر است هزینه درمان فیستول با لیزر در تهران ، نسبت به دیگر روش های درمانی کمتر می باشد.

درمان های خانگی فیستول مقعد

لازم به ذکر است که درمان های خانگی فیستول تنها می تواند موجب تسکین درد و کاهش عفونت و التهاب فیستول شود و قادر نیست این بیماری را درمان نماید. می توان گفت رعایت رژیم غذایی تا حد زیادی در تسریع روند درمانی موثر است. یبوست از عواملی است که می تواند شرایط فیستول را بدتر کند ، به همین علت رعایت رژیم غذایی حاوی فیبر به جلوگیری از تشدید این بیماری کمک می کند.هم چنین نوشیدن مقدار زیادی آب در کنار مصرف فیبر به عملکرد بهتر روده کمک می کند. از جمله مواد غذایی حاوی فیبر که مصرف آن ها توصیه می شود ، عبارت هستند از :

  • نان قهوه ای
  • برنج قهوه ای
  • جوانه گندم
  • سیب
  • موز گلابی
  • اسفناج
  • پیاز
  • هویج
  • جو
  • کلم بروکلی

همچنین توصیه می شود از مصرف مواد غذایی تند و گرم پرهیز کنید ؛ زیرا درد و خون ریزی را در هنگام اجابت مزاج افزایش می دهد.

سایر راهکارهای خانگی در درمان فیستول

  • از تمیز کردن بیش از حد ناحیه مقعد خودداری نمایید ؛ زیرا موجب خارش و تحریک این منطقه می شود.
  • نوشیدن چای زنجبیل به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان یبوست توصیه می شود.
  • عسل ماده ضد باکتری بوده و در بهبود عفونت مفید می باشد و موجب سم زدایی و سلامت کلی بدن می شود.
  • از روغن درخت چای می توانید به عنوان ضد عفونی کننده ، ضد باکتری و ضد ویروس در درمان فیستول در تهران استفاده نمایید.
  • یکی از درمان های عالی برای بیماری فیستول مصرف سیر و پیاز است که خاصیت ضد باکتریایی و ضد میکروبی دارد. پزشکان توصیه می کنند ، برای محافظت از عفونت های ویروسی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن ، سیر و پیاز استفاده کنید.

چسب فیبرین

تنها روش غیر جراحی برای درمان فیستول در تهران ، استفاده از چسب فیبرین است. ماده فیبرینی در این روش توسط منافذ فیستول تزریق شده و سپس به وسیله بخیه مسدود می شود. این روش ساده ، امن و بدون درد است و می تواند استرس بیمار را به حداقل برساند.

رژیم غذایی موثر در درمان فیستول

خوب است بدانید که داشتن تغذیه سالم مهم ترین عامل در بهبودی هر نوع بیماری است به همین جهت می توان گفت مصرف مواد غذایی مناسب و مفید در درمان فیستول نیز نقش بسزایی دارد. به صورت کلی مصرف مواد غذایی دارای فیبر در پیشگیری از یبوست تاثیر زیادی دارند و یبوست خود از عاملان اصلی بیماری های مقعدی است به همین دلیل با جلوگیری از یبوست می توان از ابتلا به بسیاری از بیماری های مقعدی پیشگیری نمود. توصیه می شود در این دوره از مصرف غذاهای گرم و تند خودداری نمایید. مصرف پونه کوهی به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد ، برای تقویت و بهبود سیستم ایمنی بدن توصیه می شود. برای این منظور بهتر است یک قاشق چای خوری پونه کوهی را به یک لیوان آب گرم اضافه کرده بعد از صبحانه و قبل از شام میل کنید.

استفاده از آب گرم موثر در درمان فیستول

برای کمک به بهبود علائم و نشانه های بیماری نشستن در آب گرم می تواند با نتایج و اثرات آرامش بخشی همراه باشد. برای تاثیر بیشتر می توانید از نمک اسپوم و یا اسانس های ضد درد استفاده نمایید و مقداری کمی از آن را در آب گرم ریخته و سپس برای 20 الی 30 دقیقه در آب بنشینید.

سوالات متداول در زمینه درمان فیستول

آیا فیستول مقعدی خود به خود برطرف می شود ؟

بیماران باید به این موضوع توجه داشته باشند که این بیماری نیاز به جراحی و برداشتن داشته و خود به خود برطرف نمی شود. در صورتی عدم توجه به درمان فیستول ، ممکن است عوارضی مثل عفونت سیستمیک و حتی سرطان مقعد بروز نماید.

آیا می توان همزمان با درمان فیستول ، آبسه مقعدی را درمان نمود ؟

در شرایطی که سوراخ داخلی فیستول پایین و مشخص باشد ، تخلیه آبسه نیز به صورت همزمان انجام خواهد شد تا از انجام مجدد عمل جراحی جلوگیری شود اما در مواردی که آبسه وسیع باشد و سوراخ داخلی قابل مشاهده نباشد ، برای جلوگیری از عارضه بی اختیاری بهتر است آبسه دستکاری نشود.

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات